MARKO ARNAUTOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI?
Marko Arnautović, Foto: EPA/MATTEO BAZZI

PONOVO AKTUELNA PRIČA

MARKO ARNAUTOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI?

Da li će slavni as konačno obući crveno-beli dres?

Objavljeno: 10:11h

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je "burno" leto.

Naime, crveno-beli žele da stvore konkurentan tim u evropskim takmičenjima i spremni su da izvoje veliki novac za pojačanja.

- Ovaj prelazni rok će biti najburniji u poslednjih nekoliko godina. Najviše posla nam predstoji jer hoćemo da podmladimo tim, da pojačamo tim i spremni smo da investiramo više nego i kada. Znači, novac za Crvenu Zvezdu nije problem. preko 60 miliona evra prihoda od transfera u ovoj sezoni. Znači, Zvezdi novac nije problem. Plus što očekujemo od Lige Evrope, 15 miliona evra, a ako uđemo u Ligu Šampiona, još 30 miliona evra. Mi sad stvarno možemo, mi se pitamo, da ove godine prihodujemo 100 miliona evra. I to samo od transfera, UEFA i ulaznica. Skoro 100 miliona evra - rekao je Terzić u intervjuu za "Telegraf".

Za sada je definitivan samo odlazak Osmana Bukarija.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

- Mi smo imali ponudu od 10 miliona. Odbili smo, sad smo ga prodali za sedam miliona. Znači mi smo tri miliona evra izgubili svesno. I mi smo bili svesni u januaru, kada smo odbijali tu ponudu, da nećemo dobiti tu ponudu od 10 miliona. Međutim, tad smo bili na minus jedan od Partizana. U pola sezone, kad niste prvi na tabeli, a teško je u januaru naći zamenu za Bukarija. Mislim da to bi bilo jedno neodgovorno ponašanje jer mi nismo trgovačko preduzeće da gledamo samo profit.

Tokom sezone se spekulisalo o dolasku Marka Arnautovića u Zvezdu.

- Ja bih ga sutra doveo. Skoro sam ga video, pa smo pričali, ali mislim da nije realno. On sebe u ovom momentu ne vidi u Crvenoj zvezdu - stavlja tačku na tu priču Terzić.

Marko Arnautović
Marko Arnautovićfoto: Guenther Iby / AFP / Profimedia

- Prioritet su nam domaći igrači sa srpskim pasošima. Crvena zvezda može da plati, spremna je da plati sve te plate koje plaćaju i preko. Ali nije lako igračima koji su dugo preko, srpski igrači, da se vrate tako lako u domaću ligu. Navikli su se tamo, jako takmičenje, dobri stadioni, drugačiji život, porodica se namesta tamo itd. Zvezda je teška, ogroman je pritisak u Zvezdi. Zvezda troši, melje - reak oje generalni direktor crveno-belih.

Bonus video:

00:26

Aleksandar Dragović, delije

(Espreso sport/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.